Kokoomus ajaa Suomea Libyan sotaan

Torstai 14.4.2011 - Varatuomari Arjo Suonperä


 

Suomen sotilasosasto päivystää parhaillaan EU:n ns. nopean toiminnan joukoissa. Jos EU päättää käyttää näitä joukkoja sotatoimiin, niin suomalainen sotilasosasto joutuu sotaan ja Suomi siinä siivellä. Näin yksinkertaista se on kokoomuksen Suomessa uuden sodan aloittaminen veronmaksajien ja suomalaisten rasitukseksi ja oikeistopoliitikkojen sotahulluuden tarpeiden tyydyttämiseksi. Harva ulkoministeri on ehtinyt näin lyhyessä ajassa aloittaa peräti kaksi eri sotaa tai mennä niihin mukaan.

Nyt kokoomuksen ja kepun johdolla kokoomuslaisen ulkoministerin riemusta kiljahdellessa on Suomi saatu mukaan niin YK:n kuin EU:nkin päätöksiin, joissa on aloitettu ns. rajoitetut sotatoimet Libyaa vastaan kapinallisten tukemisen varjolla. Ei puutu kuin YK:n muodollinen pyyntö EU:lle joukkojen lähettämiseksi Libyaan sotimaan. Ja pyyntöhän tulee, kun Libya ei olekaan luhistunut massiivisen ilmasodan ja pommistusten alla, vaikka maasta merkittävä osa on jo pommitettu kivikauteen.

Kun ensin sotahullut saavat pienellä joukko-osastolla pään auki sotaan osallistumisessa, tietenkin käyttämällä sotatoimista mielikuvituksellisia peite-ilmaisuja humanitäärisen tuen varmistamisesta jne., on sodankäyntiä tuon alun jälkeen helpompi laajentaa ja pitkittää. Ja veronmaksajat maksavat, maksavat ja maksavat ja porvarihallituksen ministerit ja media hokevat, että nyt leikataan, leikataan ja leikataan suomalaisilta eläkeläisiltä, sairailta, lapsilta, koululaisilta, palkansaajilta ja kaikilta muilta, paitsi ei kapitalisteilta, jotta saadaan budjettivaje umpeen eli sotamenot maksettua.

Samalla kun suurten EU-maitten oikeistojohtajat Libyan sodan käynnistämisellä ja sen laajentamisella osoittavat tukeaan USA:n presidentti Obamalle, joka ei halua itse ainakaan yksin näyttäytyä tälläkin maailmankolkalla uuden siirtomaasodan aloittajana ja kävijänä, kun entisetkään sodat eivät ole onnistuneet tai edes päättyneet, EU-johtajat toisaalta haikailevat ihan omienkin siirtomaitten hankkimisesta, varsinkin sellaisten, joissa on öljyä. Ensin Libya sitten Sudan. Viis siitä, mitä se Suomen kansalle maksaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini