EU-pankkitukien perimmäinen tarkoitus.

Perjantai 8.4.2011 - Varatuomari Arjo Suonperä


 

 

EU-pankkitukien perimmäinen tarkoitus.

 

EU-pankkitukien politiikan laajentuessa yhä uusiin tuettaviin jäsenmaihin, kuten nyt Portugaliin Kreikan ja Irlannin ja eräiden muitten maitten jälkeen, alkaa paljastua yhä selvemmin, miten pankkitukijärjestelmällä pyritään suuriin rakenteellisiin poliittisen ja työmarkkinajärjestelmän muutoksiin.

Tietenkin kyse on mittavista tulonsiirroista veronmaksajilta keinottelukapitalisteille ja näitten pankkiireille, mutta samalla viime kädessä kahdesta paljon isommasta ja pysyvämmäksi tarkoitetusta muutoksesta:

1. EU:n liittovaltion viemisestä yhä pidemmälle laajentamalla sen päätösvaltaa jäsenmaitten kustannuksella;

2. Niitten jäsenmaitten, joissa ammattiyhdistyksillä on merkittäväävaikutusvaltaa, työmarkkinajärjestelmien muuttamisesta ammattiyhdistysten vaikutusvallan ja vaikutusmahdollisuuksien kaventamiseksi.

Viimeksimainittu tavoite pyritään toteuttamaan ensin EU:n pankkituella avustettavien jäsenmaitten velvoittamisella todella tiukkoihin säästötoimenpiteisiin ja valtion omaisuuden ja toiminnan yksityistämisiin.  Kun avustettavia valtioita on merkittävä määrä, voidaan tätä velvoittavaa säästöjärjestelmää ryhtyä vaatimaan noudatettavaksi kaikkien muittenkin jäsenmaitten osalta niin tasaveroisuuden kuin kriisien ennaltaehkäisyn nimissä. Tässä uudessa EU:n pankkitukien varjolla harjoittamassa sääntelyjärjestelmässä ei ammattiyhdistysten palkka- ja muille vaatimuksille eikä työehtosopimuksille ole enää sijaa, vaan palkkakatot ja muitten työehtojen käyttömahdollisuudet määrittelee joku EU:n rahakomissaari ja EU:n komissio.

Tällaisten tulevaisuuden näkymien valossa joutuu jälleen kerran ihmettelemään, mitä esimerkiksi silloinen SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen ja muut demarit oikein kuvittelivat ammattiyhdistysliikkeen saavuttavan,kun hän äänestyspäätöksellä ajoi SAK:ssa läpi kannan hyväksyä ja suositella Suomen liittymistä EU:n jäseneksi.

Olihan jo silloin aivan selvää, että isoissa EU-maissa olivat vallankahvassa sellaiset oikeistopuolueet, ettei ollut mitään realismia kuvitella niitten jättävän tulevaisuudessa käyttämättä enemmistöasemaansa EU:ssa kansallisia ammattiyhdistyksiä vastaan. Nyt saadaan niittää niiden virheratkaisujen satoa, kun suomalaisille veronmaksajille lyödään kuin liukuhihnalla maksettaviksi yhä uusia miljardiluokan velkoja.

Jos joku yksityisessä yrityksessä olisi hoitanut vastaavalla tavalla yrityksen asioita, ja saattanut yrityksen vastuuseen suurista ulkopuolisten veloista saamatta siitä yritykselle mitään hyötyä, olisi kenkää tällaiselle päättäjälle tullut niin viimeisen päälle joko omistajien tai konkurssivelkojien toimesta. 

Kun valtion johdossa kokoomuksen ja kepun ministerit ovat tehneet saman, niin heillä ei ole aikomustakaan siirtyä syrjään, vaan viikunanlehdeksi mediassa hoetaan lapsellista väitettä, ettei mitenkään muuten olisi voitu menetellä ja että ainakaan ei voida erota EU:sta tai äänestää edes EU:n lisätakauksia ja muita vastuitten lisäämisiä vastaan, kun silloin väitetty EU:n mallioppilaan asema saisi kolhuja. Vaaleissa kansan on syytä tuomita tällainen harjoitettu EU:n pankkitukipolitiikka ja pyrkimykset sen avulla lyödä ammattiyhdistysliike polvilleen. On korkea aika järjestää kansanäänestys niin EU:n jäsenyyden jatkosta kuin EU:n pankkitukien lopettamisesta. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini