Hävettävää siirtomaasotaa Libyassa

Keskiviikko 6.4.2011 - Arjo Suonperä


 

 

 

Varatuomari Arjo Suonperä:

 

                             Hävettävää siirtomaasotaa Libyassa!

 

USA käy täysipainoista sotaa Libyassa aivan kuin ennenkin siirtomaissa on käyty. Samalla presidentti Obama tässäkin samaistuu edeltäjäänsä presidentti Bushiin, joka aloitti samanlaiset sodat Irakissa ja Afganistanissa pommittaen niitä kivikauteen. Kaikissa on kyse amerikkalaisen suurpääoman ryöstöretkistä halvan öljyn ja muiden raaka-aineitten saamiseksi. Viime vaaleissahan Obama jo sai takkiinsa, kun työttömät ja työläiset huomasivat, että mies ihonväristään ja puheistaan huolimatta olikin isojen kapitalistien asialla. Nyt Obama pelkää imagonsa menevän lopullisesti, kun sotaretken edistyessä aletaan laskea siviiliuhrien määrää ja sodan kustannuksia ja ympäristövahinkoja.

Sodan luonne on haluttu häveliäästi piilottaa ihmisiltä Obaman imagon säästämiseksi puhumalla koko median voimalla lentokieltoalueen luomisesta ja valvonnasta ja siviilien suojelemisesta tai jopa humanitäärisestä avusta. Kuitenkaan pommit ja ohjukset eivät erottele, onko siviiliuhri Gaddafin puolella tai tätä vastaan. Mediakampanjalla on kuitenkin eurooppalaisia taas kerran viety kuin pässiä narussa. Se onkin ollut helppoa siitäkin syystä, että useimmissa maissa ovat johdossa oikeistolaiset johtajat, jotka oman uransa pönkittämisen toivossa ovat rähmällään Obaman edessä saadakseen tältä osalleen jonkin suopean lausunnon kiitokseksi. Ranska, Englanti ja Ruotsi ovat tästä esimerkkejä.

USA on vaahteranlehdekseen saanut manipuloitua myös rajallisen YK:n mandaatin, joka kuitenkaan ei käsitä tällaista täysimittaista sotaa.

YK:n mandaattia tarvittiin paremminkin vain siihen, että saatiin sota aloitettua, koska aloituksen jälkeen sodan laajentaminen ja raaistaminen on yleensä helppoa, siihen ei enää YK:a tarvita.

Samalla oikeistolaiset EU-johtajat Ranskan Sarkozyn johdolla ovat luomassa aivan uutta häikäilemätöntä ristiretkeläisten oikeutta kansainväliseen oikeuteen, kun epämääräinen sisällissodan aloittanut kapinallisjoukko voidaan tunnustaa valtiolliseksi toimijaksi, jota lisäksi voidaan asein ja pommein tukea sodankäynnissä.

Vähälle huomiolle on jäänyt, mistä Gaddafia vastaan sisällissodan aloittanut kapinallisjoukko on saanut mittavan aseistuksensa ja asehuoltonsa, joku suurvaltahan ne on sinne toimittanut ja huolehtii ammusten ja muun huollon toimittamisesta. Ei kai ole vaikea arvata suurvallan nimeä. USA:llahan on pitkä surullisenkuuluisa kokemus vallankaappausten aikaansaamisessa mm. Etelä-Amerikassa.

Libyan sota uhkaa tulla EU:lle ja sen jäsenmaitten veronmaksajille kalliiksi. Kun kaikki isot EU-maat ovat sitoutuneet tukemaan Obaman imagon säilymistä Libyan sodassa, on todennäköistä, että mittavan ja todennäköisesti pitkän sodan kustannuksia pyritään vyöryttämään EU:n ja sen jäsenmaitten niskaan, myös sellaisten, jotka eivät ole suoraan sodassa mukana. EU:sta uhkaa tulla siirtomaasotien rahoitusorganisaatio. Siinä on uusi syy Suomelle ja suomalaisille äänestäjille erota EU:n jäsenyydestä. SKP:n kansanedustajaehdokkaat ovatkin jo pidempään vaatineet kansanäänestyksen järjestämistä EU-jäsenyyden uudelleenarvioimiseksi.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini